Denne artikkelen gir deg alle tipsene du trenger for en uforglemmelig, men litt økonomisk russefeiring.
Russefeiringen er man har ventet på i lang tid og endelig er den her – etter 13 års lang skolegang. Dette er en tid som uten tvil er verdt å feire. Det innebærer alt fra russeklær, russekort, russepass, landstreff, konserter, buss, van med mer. Samtidig vil russefeiringen også innebære en del utgifter. Det kan fort bli dyrt selv om mange har spart opp penger, deltatt på dugnader og jobbet i flere år før man endelig er russ. Selv om du kanskje har spart opp en del penger til denne uforglemmelige tiden kan det være greit å være litt økonomisk. På den måten kan man i beste fall sitte igjen med litt penger til overs eller legge ekstra penger på en konsert eller noe annet gøy man ikke hadde regnet med å delta på.
Har dere skaffet russelogo? Vi har knalltilbud på russelogopakker fra kun 1990kr. Hos oss får du alt fra tekstlogo, vanlig russelogo, klistremerker, bannerdesign med mer. Bestill i dag og motta din russelogo innen kort tid. Vi er Norges største leverandør av billig russelogo med topp kvalitet siden 2009.

1. Sett opp et budsjett
Det kan være lurt å velge en som er ansvarlig for å føre opp ting i budsjettet, en som har det økonomiske ansvaret for russegruppen. Samtidig burde man i fellesskap sette opp en oversikt over utgifter som skal være felles og hvor mye alle skal betale hver. Summen vil nok avhenge veldig av om man er vandreruss, bussruss eller vanruss. Uansett kan det være en veldig god ide å ha en viss oversikt over budsjettet for russetiden der alle er enige om de største utgiftene.
2. Hva burde budsjettet inneholde og hvem skal være ansvarlig for budsjettet?
Kun fantasien setter grenser for hva budsjettet skal inneholde, men det er lurt å bli enige om felles utgifter. Nedenfor er en liste over hva som kan være lurt å komme til enighet om før russetiden virkelig setter igang.
- Sett av penger til bil/buss – hvor mye skal dere betale hver?
- Sett av penger til renovering eller oppussing av bil/buss
- Musikkanlegg
- Russelogo
- Bestille klær – klistermerker, hodebånd, parkas, russekort osv.
- Kjøpe billetter til ulike russetreff. Hvilke russetreff skal dere gå på?
- Andre utgifter som alkohol, bensin til bil/buss, penger til sjåfør dersom man leier det osv. Det kan også være lurt å ha en felles konto der alle i gruppen setter inn et lite beløp i måneden som skal gå til slike utgifter som bensin.
3. Planlegg i god tid for en økonomisk russefeiring
En av fordelene med å planlegge i god tid er at man får muligheten til å spare opp penger. Det er begrenset hvor mye man får tid til å jobbe ekstra i russetiden når man har både eksamener, landstreff, rulling med mer å tenke på. Derfor kan det være en god ide å starte sparingen allerede et par år før man faktisk er russ. Samtidig kan man også få ting billigere dersom man begynner å handle ting på salg osv. Sett opp en oversikt over hva dere trenger til å for eksempel pusse opp bilen eller bussen. På den måten unngår dere å kjøpe masse unødvendig som kanskje ikke blir brukt.